Mam dziś dla Was prostszą i bardziej nowoczesną alternatywę dla barszczu czerwonego. Jest to barszcz czerwony z mlekiem kokosowym. Może niekoniecznie jest to przepis na wigilijną kolację (tradycja górą!), ale na przedświąteczne spotkanie z przyjaciółmi już jak najbardziej! Autorką przepisu jest Monika Mrozowska – aktorka i autorka kilku książek o zdrowym stylu życia. Udało mi się zaprosić Monikę do wspólnego gotowania, a przy okazji pogadałyśmy sobie trochę o wegetariańskich świętach. Jeśli interesuje Was sam przepis, to na dobre rozkręca się on ok. 8 minuty. Wcześniej gotujemy ziemniaki i rozmawiamy o dobrym jedzeniu :).
Na końcu odcinka znajdziecie konkurs, w którym możecie wygrać najnowszą książkę Moniki “Słodkie i zdrowe – desery, które możesz jeść codziennie”. Zarówno przepis na barszcz jak i tę książkę bardzo Wam polecam. Przy okazji dajcie znać, czy chcielibyście abym zrecenzowała tę książkę na blogu i na zachętę przedstawiła jakiś przepis z niej.
Na odpowiedzi konkursowe czekam pod adresem mailowym kontakt@zdrowomania.pl. Nagrodzę 1, 5, 10, 15 i 20 odpowiedź.
Barszcz ma naprawdę ciekawy smak i dzięki dodatkom jest bardzo sycący. Polecam!