ZdrowoMania odc. 26. – pasta kanapkowa z kaszy jaglanej

Zapraszam Was dzisiaj na kolejny odcinek ZdrowoManii, a zarazem piątkowy przepis. 

Dzisiaj przepis na banalną pastę kanapkową z kaszy jaglanej, którą można wykonać zawsze kiedy brakuje nam pomysłu co położyć na kanapkę. Prawie wszystkie składniki tej pasty zazwyczaj mamy w domu, ponieważ są one uniwersalne i stosuje się je do innych potraw. Tym co nadaje tej paście oryginalny smak jest przyprawa – wędzona papryka lub sól, w które też warto się zaopatrzyć. Ale jeśli akurat żadnej z tych “wędzonek” nie macie, nie ma problemu – można sobie kombinować z innymi przyprawami czy ziołami. Ta pasta za każdym razem może smakować inaczej. 

Składniki:

  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (niecała 1/4 szklanki suchej kaszy)
  • ok. 10 plasterków pomidora suszonego w oliwie
  • kilka listków bazylii
  • spora szczypta soli lub papryki wędzonej
  • szczypta chili

Jak widać przepis jest naprawdę banalny, a efekt całkiem fajny. Pastę można przechowywać w lodówce przez kilka dni. 

 

Kategorie: Odżywianie

W dużym skrócie - freelancerka, pasjonatka zdrowego i uważnego stylu życia, miłośniczka Warszawy, psów i kuchni roślinnej. LifeManagerka.pl to blog lifestylowy, którego tematem przewodnim jest szeroko pojęte, umiejętne zarządzanie swoim własnym życiem. Począwszy od odpowiedniego odżywiania i regularnej aktywności fizycznej, poprzez rozwój osobisty, a skończywszy na licznych detalach, które czynią nasze życie lepszym, prostszym i szczęśliwszym.